Republikový snem Strany Moderného Slovenska v Banskej Bystrici.

Dňa 30.11.2012 sa uskutočnil republikový snem Strany Moderného Slovenska v Banskej Bystrici.
Za predsedu strany bol zvolený Milan Urbáni, za podpredsedov strany Martin Máčaj a Milan Lopašovský. Za ústredného tajomníka strany bol zvolený Andrej Sliacky.

Snem schválil stredovú orientáciu strany so silnou pozitívnou sociálnou politikou s rešpektom pre verejný ako aj súkromný majetok. Strana sa bude usilovať o aktívnu politiku zvýšenia zamestnanosti a miezd zamestnancov podporou podnikateľov, hlavne domácich, aby sa zväčšila stredná vrstva a zlepšila jej kúpyschopnosť.

Chceme, aby sa občania na Slovensku mali dobre už dnes

Strana pokladá za dôležité redukciu ministerstiev na osem. Zlúčením volieb zredujukeme počet volieb a zavedieme elektronické hlasovanie vo všetkých voľbách. Vo všetkých vážnych otázkach v štáte budú rozhodovať občania prostredníctvom elektronického referenda cez sms hlasovanie. Chceme, aby na Slovensku konečne vznikla občianska spoločnosť v ktorej rozhodujú občania o svojom živote. Politici si nesmú privatizovať štát. Pri pochybení budeme podporovať trestoprávnu zodpovednosť verejných, štátnych funkcionárov.

Chceme právny a bezpečný štát s dobrým spolunažívaním občanov

Strana Moderného Slovenska podporuje nemennosť našej európskej a transatlantickej orientácie, ale chce zachovať silný rešpekt pre ostatný svet a spoluprácu s ním.

Republikový snem rozhodol, že strana sa zúčastní vo všetkých voľbách v budúcnosti. Snem definoval algoritmy pre najbližšie voľby do VÚC. Strana vo voľbe na poslancov do VÚC sa zúčastní samostatne, alebo v koalícii, vo voľbe na predsedov do VÚC v niektorých krajoch bude stavať kandidáta samostatne a v iných krajoch spolu s jednotným združením politických strán, alebo bude môcť vytvárať koalície s inými politickými stranami. Republikový snem nevylúčil možnosť postavenia vlastného kandidáta v najbližších prezidentských voľbách. Strana Moderného Slovenska chce budovať svoj program na aktivite odborných klubov, ktoré boli schválené na sneme.

Delegáti republikového snemu vyjadrili nespokojnosť s existujúcou situáciou v jednotlivých rezortoch SR a sú pripravení svojou politickou prácou zabojovať o vytvorenie lepšej a hlavne občianskej spoločnosti na Slovensku.

Delegáti republikového snemu Strany Moderného Slovenska.

V Banskej Bystrici 30.11.2012

ústredný tajomník