M. Urbániho Európsky parlament neláka, kandidovať nemieni

Zdroj TASR, 16. decembra Bratislava

Eurovoľby sa uskutočnia v roku 2014
Strana moderného Slovenska (SMS) pôjde do európskych volieb. Jej predseda Milan Urbáni však kandidovať nemieni. „Európsky parlament ma neláka“ povedal pre TASR Urbáni.

Poznamenal, že keby chcel byť europoslancom, už dávno mohol sedieť v Bruseli. Jeho niekdajší šéf Vladimír Mečiar mu totiž vraj kandidatúru ponúkal. Urbániho viac zaujímajú voľby do vyšších územných celkov. Zvažuje kandidatúru na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja. Jeho strana však uvažuje aj o inom kandidátovi. Urbáni ešte nevie, či do boja o kreslo šéfa kraja pôjde.

Eurovoľby sa uskutočnia v roku 2014. V EP je zastúpených 736 europoslancov. Farby Slovenska v ňom háji 13 poslancov - Monika Flašíková-Beňová, Monika Smolková, Katarína Neveďalová, Boris Zala a Vladimír Maňka (všetci Smer-SD), Eduard Kukan a Peter Šťastný (obidvaja SDKÚ-DS), Edit Bauer, Alajos Mészáros (obaja SMK), Anna Záborská a Miroslav Mikolášik  (obaja KDH), Jaroslav Paška (SNS) a Sergej Kozlík (ĽS-HZDS).

Správa TASR v prílohe